Violinisten Hans Enflo

Konserter 2017

24/3 2017  Nockebyhus, Bromma för inbjudna gäster

Hans Enflo, violin Cecilia Enflo Jensfelt cello, Per Enflo Piano

Joseph Haydn pianotrio B-dur

Robert Schumann sonat a-moll för violin och piano

L van Beethoven sonat för piano i E-dur op 109

 

19/3 2015 på Rosengården i Vallentuna för inbjudna gäster:
Hans Enflo, violin & Per Enflo, piano spelar Schumanns Sonat i a-moll, Beethovens Sonat nr. 8 i G-Dur, Randels Introduktion & Tarantella, Chopins Fantasie i f-moll för piano.
Söndag 10 maj 2015 kl.15.00. Nuri Oh, cello, gästar EMF
och spelar tillsammans med Hans Enflo, violin & Per Enflo, piano, Schuberts trio i Ess dur och Beethovens trio i Ess dur, op. 1 nr 1.

Mer info på EMF:s hemsida http://enflosmusikforening.123minsida.se/

Som musiker är jag verksam främst som kammarmusiker. Jag är även verksam som lärare och tar emot elever i violin, såväl enskilda som i grupp. 

1965 tog jag solistdiplom med Kungliga Musikaliska Akademiens jeton på Musikhögskolan i Stockholm, där jag studerat violin för Charles Barkel. Jag har även violinpedagogexamen för professor Charles Barkel på Stockholms Borgarskola.

Efter studierna på Musikhögskolan vistades jag i New York där jag studerade violin för Louis Persinger och gav konserter.

Jag har framträtt som solist i ett flertal violinkonserter (Bach, Mozart, Tjajkovskij, Friedrich Mehler, m.fl.) med orkestrar i Sverige. Jag har medverkat  i olika kammarensembler och orkestrar. 

Som pedagog har jag varit lärare och kursledare i kammarmusik för ungdomar på bl.a. Ekebyholmsskolan och Vårdinge Folkhögskola.

Jag tar gärna emot olika slags uppdrag som frilansmusiker och kan också leverera färdiga produktioner tillsammans med andra yrkesmusiker.

Sedan tidiga år har jag framträtt i  duoaftnar tillsammans med min bror Per Enflo med debutkonsert på Thielska Galleriet 1968. Vi har framträtt tillsammans med sångerskan Marika Schönberg vid Norrtälje Kammarmusikfestival.

För Sveriges Radio har jag spelat in Peter Schubacks verk för soloviolin  "Och tiden försvann med solen" och den framfördes även offentligt på Moderna Dansteatern i Stockholm. 

Konserter 2016

Enflos Musikförening http://enflosmusikforening.123minsida.se

 

4 september Kammarkonsert med Per Enflo och Laura Enflo (mezzosopran).

På programmet bl.a. Mozart sonat för violin och piano G-dur K 301 och Beethoven sonat för violin och piano G-dur op 30:3 ("Champagnesonaten")

----------------------------

20 november Kammarkonsert med pianisten Per Enflo och cellisten Nuri Oh

På programmet Tjajkovskijs pianotrio a-moll op 50

Ett av mina huvudintressen är SAMTIDA MUSIK.

Hans Enflo och Peter Schuback

I en inspelning från Reimersholmes kulturförening den 7 november 2012 spelar jag tillsammans med violoncellisten och tonsättaren Peter Schuback  Duo för violin och cello av den grekiske tonsättaren Nikos Skalkottas. Vid samma tillfälle framförde jag ur Assaggio för soloviolin av Johann Helmich Roman.

Med Peter spelade jag också ett duoprogram på Just Africa, Södermalmstorg, Stockholm den 7 november 2013 med verk av bl.a. den japanske tonsättaren Kohei Kondo. 

Norrköpings konstmuseum med föreningen Annan Musik som arrangör framförde jag i november 2013 som primarie i stråkkvartett (tillsammans med Ann-Christine Granfors, Åke Hedlund och Peter Schuback) verk av Lutoslawski och Peter Schuback samt ovan nämnda duo av Nikos Skalkottas.

KONSERTER 2014

Hans och Per Enflo under repetitionsarbetet för konserter i maj i Enflos Musikförening, Östervåla och juni 2014 i Folkets Hus Olofström

28/6 - Olofströms Folkets Hus - Nässelfrossa – kulturveckan i västra Blekinge

6/5    Hemvärnsgården, Östervåla, Arr. EMF

Duo violin - piano Hans & Per Enflo

SVANTE SJÖBERG (1873-1935) Sonat i a-moll för violin och piano, op. 2
Allegro − Adagio – Finale: Allegro molto vivace e con brio

ALICE TEGNÉR (1864-1943) Sonat i a-moll för violin och piano
Allegro − Menuetto − Andante − Allegro

ANDREAS RANDEL (1806-1864) Introduction & Tarantella för violin och piano

Webbsida uppdaterad 22 februari 2015